| Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham | |
|
+7Elle1 achilleasLost4ever tasoskratos Achara cypher80b m0rpheas xifomaxos 11 απαντήσεις |
|
Πως σας φάνηκε το επεισόδιο; | Τέλειο | | 60% | [ 6 ] | Πολύ Καλό | | 30% | [ 3 ] | Καλό | | 0% | [ 0 ] | Μέτριο | | 10% | [ 1 ] | Χάλια | | 0% | [ 0 ] |
| Σύνολο Ψήφων : 10 | | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
xifomaxos Ben's secret agent!
Αριθμός μηνυμάτων : 5105 Ηλικία : 44 Τόπος : Στον κόσμο μου... Registration date : 02/06/2008
| Θέμα: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Τετ Φεβ 25, 2009 9:23 pm | |
| | |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 5105 Ηλικία : 44 Τόπος : Στον κόσμο μου... Registration date : 02/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 6:34 am | |
| Το μόνο που έχω να πω τώρα είναι: Cypher για την αρχή.... Λίγα σχόλια γιατί θα σκάσω Μην το ανοίξετε αν δεν δείτε το επεισόδιο, δε λέει να φάτε spoiler σε ένα τόσο υπέροχο επεισόδιο- Σπόιλερ:
Μόλις είδα την αρχή είπα "Cypher είσαι θεός", ένας λόγος υπάρχει για να είναι ο Ceasar στην Ηydra και αυτός είναι να έχει προσγειωθεί το αεροπλάνο στο νησί, γεγονός που επιβεβαιώνεται λίγο μετά... Και από ότι φαίνεται ο Λυπίδης και η Sun πήραν το κανό και έφυγαν. Μόνο η τύχη του Sayid αγνοείται προσωρινά. Και μετά ο John πλήρως αναστημένος στο νησί Μέχρι να συνέλθω πάμε Τυνησία, ο εξυπνούλης ο Widmore παρακολουθούσε την έξοδο, ίσως να είχε στείλει και τους καβαλάρηδες στον Ben. Και μαθαίνουμε ότι αυτός ήταν ο ηγέτης των Other, λίγο γιατί το περιμέναμε....Και ναι σε πιστέψαμε Charles, έστειλες το πλοίο για να καθαρίσεις το δρόμο του John Και μετά οι συναντήσεις με τους Ο5 + τον Walt. Σκεφτόμουν Come on Locke, δεν είναι δυνατόν μετά από 3 χρόνια να σε βλέπουν και το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι "We have to go back". Σύνελθε!!!! Μέχρι και η Kate του την είπε Μόλις είδα τον Ben να παρακολουθεί τη συνάντηση Locke - Walt το κατάλαβα ότι δεν θα είχαμε καλό τέλος.... Κρίμα που πέθανε η Helen...πραγματικά κρίμα Και μετά σκοτώνεται ο Abaddon (τη τύχη μου μέσα...πάνε οι βαθμοί στο LFL ) Σημείωση: το φρένο το πατάς και με το αριστερό αν κινδυνεύεις Ο Jack σπαστικός όπως πάντα, για να μην πω κάτι χειρότερο... Ο John ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, γράφει το σημείωμα, κάνει την κατασκευή και τότε μπαίνει ο Ben και ακολουθεί μια φοβερή σκηνή, το πως κατάφερε να τον πείσει να κατέβει, να τον συνεφέρει. Και εκεί που έλεγα τι φοβερός είναι ο Ben, τι καλός, τι τέλειος κοιτάω το ρολόι και βλέπω αρκετά λεπτά να μένουν και τον Ben να μαζεύει το καλώδιο και κάτι με πιάνει. Μόλις λέει το όνομα ο John (κράτα και κάτι μυστικό βρε χαζέ).... συμβαίνει και Υποθέτω ότι: α)Ο Ben σχεδίαζε να μάθει πως θα γυρίσει και μετά να τον σκοτώσει β)Το όνομα Eloise Hawking τον τρέλανε γ)Για κάποιο λόγο έπρεπε να το κάνει για να πάνε όλα καλά, ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου. Ίσως δεν έπρεπε να αυτοκτονήσει... [ψηφίζω το γ ] Είχε δίκιο ο O' Quinn για την φοβερή σκηνή Ben - Locke, και ο Emerson για το ότι θα σηκωθούν όλοι από τους καναπέδες ουρλιάζοντας.... Ο Ben δε φαίνεται και πολύ καλά μετά την προσγείωση και ανησυχώ για τις προθέσεις του John....
| |
|
| |
m0rpheas Jack's Fan Club Vice President
Αριθμός μηνυμάτων : 659 Ηλικία : 34 Τόπος : Σέρρες Registration date : 30/05/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 10:26 am | |
| Επεισοδιάρα!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλάξανε σειρά στο 6 και το 7. Νομίζω ότι αν βλέπαμε αυτό την προηγούμενη εβδομάδα θα ήμασταν ακόμα πιο Τεσπα... - Σπόιλερ:
Ο Άμπαντον μπορεί να έχει αυτό το τρομακτικό, σκοτεινό βλέμμα, αλλά δεν μπορεί να το κρατήσει. Όταν μιλάει μου θυμίζει τον καλοκάγαθο αστυνόμο Ντάνιελς που κάνει στο The Wire. Μίσος για τον Μπεν που τον έφαγε Η καλύτερη σκηνή του Lost: Ο Καράφλας έτοιμος να αυτοκτονήσει, και ο Μπεν στα γόνατα να παρακαλάει. (Ξιφ, "ξέχασες" να το σχολιάσεις αυτό ) Θέλω Γουόλτ φέτος, γιατί έχουν αρχίσει και μαζεύονται πολλά. Μία τα πουλιά που σκοτώνει στο 1χ14 Special και στα Mobisodes, μία τα όνειρα στο επεισόδιο αυτό, τι παίζει με αυτό το παλικάρι; Ο Λοκ στην αναπηρική καρέκλα Θυμίστε μου λίγο πόσα κανό υπήρχαν στον καταυλισμό των Losties... 2 και το ένα το πήραν οι Losties? Αν ναι, θα μπορούσε να είναι ως εξής: Ο Λοκ φέρνει αυτούς της Ajira στον καταυλισμό, εμφανίζονται οι Losties, παίρνουν το 1 κανό και την κάνουν. Το 3ο κανό, αυτό που πήρε ο Λυπίδης, υπήρχαν όπως θυμόμαστε κάποιοι που πυροβολούσαν του Losties. Ο Λυπίδης, η Σαν και οι υπόλοιποι του Γουίντμορ ίσως; Και έχω την εντύπωση ότι κάποιον πέτυχε η Τζούλιετ...
Αυτά για τώρα! | |
|
| |
cypher80b Original Island Inhabitant
Αριθμός μηνυμάτων : 5209 Τόπος : Σε ένα νησί κάπου στον χρόνο.. Registration date : 03/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 11:08 am | |
| To επεισόδιο ήταν αρκετά καλό. Τα βασικά σημεία για μένα ήταν: - Σπόιλερ:
* Τόσο ο Widmore όσο και o Ben θέλουν τους Ο6 πίσω στο νησί. Μάλλον για δικό τους συμφέρον και οι 2... Προς το παρόν πιστεύω τον Widmore γιατί ο Ben όλο ψέματα μας λέει... Περιμένω να δω τι είναι αυτός ο πόλεμος που θα αρχίσει... Πάντως ο Widmore φαίνεται να μην ενδιαφέρεται να είναι στο νησί, αλλά να το ελέγχει με κάποιον δικό του... * Ο Locke επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός είναι για το νησί. Όχι μόνο είναι ο άνθρωπος που θέλουν και οι 2 (? το ερωτηματικό πάει στον Ben) πλευρές να είναι στο νησί, αλλά μάλιστα το νησί τον ανταμείβει κιόλας για όλα αυτά που έκανε τόσο καιρό χωρίς να το αμφισβητήσει ποτέ. Τον επαναφέρει στην ζωή και νομίζω πως πραγματικά το άξιζε... Αν ακόμα δεν πειστήκατε πως αυτός είναι ο "εκλεκτός" που ακούμε τόσο καιρό, δεν ξέρω τι να πω... * Ο Ben έχασε πόντους στα μάτια μου (και στο LFL… υποβάθμιση θα πάμε ). Αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν ξέρει τι του γίνεται και πως όταν γύριζε τον τροχό ήταν πράξη απελπισίας και όχι βάση σχεδίου όπως άκουγα από εσάς τόσο καιρό. Πάντα όταν χάνει την ψυχραιμία του δεν ξέρει τι κάνει. Το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί τους Ο6 μπας και γίνει κάτι… μπας και τους πλησιάσει ο Widmore. Προφανώς όταν έμαθε πως ο Locke έφυγε από το νησί, τα έχασε. Και πολύ περισσότερο όταν τον είδε να κυκλοφορεί με το τσιράκι του Widmore… Βγάζω το καπέλο στον Widmore που κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ο John. Αντίθετα ο Ben ακόμα και τη στιγμή που τον σκότωσε δεν ήξερε πόσο σημαντικός ήταν… Απόδειξη το ότι έφυγε και τον άφησε εκεί… Τον σκότωσε χωρίς καλά καλά να το σκεφτεί και ανυπομονώ να δω την φάτσα του τόσο όταν τον δει μπροστά του ολοζώντανο, όσο και όταν θα του πει η Hawking πως ο Locke είναι απαραίτητος για το νησί και πρέπει να γυρίσει πίσω… Και θέλω να τον δω όταν τον δει μπροστά του και καταλάβει πως με αυτό που έκανε εκπλήρωσε άθελα του αυτό που έπρεπε να γίνει... Πάντως όταν άκουσε το όνομα της Eloise κάτι έπαθε... Αναρωτιέμαι πως και το έκανε τελικά να πάει να την βρει... Και τι είπαν μεταξύ τους. Πάντως είναι τραγικό για τον Ben να περιμένει από τον Locke να μάθει τις πληροφορίες που θέλει για το πως να γυρίσει πίσω... Νομίζω πάντως πως όταν δούμε Ben centric επεισόδιο τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν όσον αφορά την διαμάχη και το τι γίνεται με αυτόν και τον Widmore... * Xif thanks για τα respect... Ούτε και εγώ πίστευα αυτό που έβλεπα... By the way διάβασα στο Dark πως η σκηνή με Caesar Και Ilana στην Hydra προοριζόταν για εναρκτήρια της σεζόν * m0rphea κάπως έτσι θα έγινε... Λογικά κάποιον redshirt θα πέτυχε η Juliet... Κάτι μου λέει πως ο Ben είναι αυτός που τους έριχνε... Θα γίνει σπουδαίος αρχηγός των Redshirts
PS: Αυτά είναι... Επεισόδιο του Locke και ασχολήθηκα περισσότερο με τον Ben... Πάντως όσο και να τον συμπαθώ σαν χαρακτήρα, το σωστό πρέπει να λέγεται... | |
|
| |
Achara Jack's Thai girl
Αριθμός μηνυμάτων : 2875 Ηλικία : 37 Τόπος : Phuket, Thailand Registration date : 21/07/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 1:09 pm | |
| λοιπον το επεισοδιο παααρα πολυ καλοοο! ομολογω οτι δεν περιμενα να ειναι τοσο καλο,ουτε μια στιγμη δεν βαρεθηκα - Σπόιλερ:
-Αμπαντον θεουλης,πεταγε κατι καλα, πολυ μου αρεσε !ειδικα το "'εγω ενας απλος οδηγος ειμαι".Δεν μου αρεσε καθολου ομως που πεθανε τοσο νωρις και με αυτον τον τροπο..
- Ποσο τελεια η σκηνη εναρξης!ουτε που μου πηγε το μυαλο οτι ειναι στην υδρα,ουτε καν το θυμομουν που το ειχε πει ο Cypher! Οσο για Ιλανα και Σιζαρ,μα καλα το αφεντικο δε τους ειχε ενημερωσειγ ια τον Λοκ?τσκ τσκ τσκ δεν τα ξερει καλα ο κυριος Τσαρλς
- ΟΚ ο Τζακ βρισκοταν σε φαση αρνησης,αλλα η Κειτ πολυ ηλιθια. Αλλωστε ο Τζακ συντομα καταλαβε οτι ειχε δικιο ο Λοκ.
- Τον Λοκ τον ψιλοσυμπαθησα..Βασικα δεν ξερω αν τον συμποαθω η αν τον λυπαμαι πιο πολυ... ακομα τον θεωρω βλακα παντως...ακομα κι αν οντως ειανι ο εκλεκτος
- ΓΙα τον Μπεν τι να πω....Οταν ειναι(η μαλλον κανει)καλος ειναι πολυ συμπαθητικουλης μωρε αλλα αυτη η σκηνη με τον Λοκ ηταν αγρια.... Με νευριασε απιστευτα με αυτο που εκανε. Και αντε πες οτι εξηγηται καπως το οτι πρωτα τον επεισε να μη κρεμαστει και μετα τον σκοτωσεε ο ιδιος.Αλλα μετα γιατι εκανε τα παντα για να τον παρει μαζι τη στιγμη που πολυ καλα ηξερε οτι θα αναστενοταν.
Τελος παντων εγω πιστευω οτι κανενας απο τους 2 δε θελει τον Λοκ αρχηγο. Απλα να τον χρησιμοποιησουν θελουν,και εκμεταλλευονται το οτι θα εκανε τα παντα για το νησι αλλα και το οτι ειναι ευκολοπιστος.
Αυτο που θελω να δω τωρα ειανι συναντηση Τζακ-Λοκ και Μπεν-ΛΟκ
| |
|
| |
tasoskratos God of War-Ben's Bodyguard
Αριθμός μηνυμάτων : 3296 Τόπος : Στο 1 μέτρο από τον Ben Registration date : 04/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 2:09 pm | |
| Cypher φίλε μου. Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά τα έγραψες εν βρασμό ψυχής. Ξαναδέστο με την ησυχία σου. Το επεισόδιο άλλα μου έδειξε εμένα. Αυτά που τόσο καιρό υποστηρίζω. Ψάξτε να βρείτε ποιός ειδοποίησε τον Μπεν ότι έρχεται ο Λοκ. θα έχουμε πολύ συζήτηση. Τώρα όμως θα πάω δίπλα και θα γίνει... του Benjamin Linus | |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 5209 Τόπος : Σε ένα νησί κάπου στον χρόνο.. Registration date : 03/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 2:33 pm | |
| - tasoskratos έγραψε:
- Cypher φίλε μου.
Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά τα έγραψες εν βρασμό ψυχής. Ξαναδέστο με την ησυχία σου. Το επεισόδιο άλλα μου έδειξε εμένα. Αυτά που τόσο καιρό υποστηρίζω. Ψάξτε να βρείτε ποιός ειδοποίησε τον Μπεν ότι έρχεται ο Λοκ. θα έχουμε πολύ συζήτηση. Τώρα όμως θα πάω δίπλα και θα γίνει... του Benjamin Linus Για πες τι σου έδειξε... Ότι έχει σχέδιο και ξέρει τι κάνει... Ότι και αυτό που έκανε ήταν μέρος του "υπέρτατου σχεδίου" που σκάρωσε το μυαλό του "τρισμέγιστου". Sorry κιόλας αλλά και 10 ακόμα φορές να το δώ δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να το δείχνει αυτό... Το αντίθετο μάλιστα μου δίνει να καταλάβω... Πως δεν έχει ιδέα τι κάνει... - Σπόιλερ:
Απλά έβαλε κάποιον να παρακολουθεί τους Ο6. Τίποτα άλλο... Το ότι είπε πως τους προστάτευε προφανώς είναι παραμύθια της χαλιμάς που πούλησε στον John και στους O6. Και δεν νομίζω να έχει σημμασία ποιός ειδοποίησε τον Ben για τον Locke. Προφανώς κάποιος από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τους 6...
Και μην μου πεις πως και το ότι σκότωσε τον Locke ήταν σχέδιο γιατί ξέρει πως θα αναστηθεί... Τον σκότωσε γιατί έχασε την ψυχραιμία του και γιατί έμαθε πως να επιστρέψει στο νησί. Πλέον του ήταν άχρηστος...
Φαντάζομαι αργότερα έμαθε και γι' αυτό έτρεχε σαν τσιρακάκι της Hawking να μαζέψει τα ασυμάζευτα...
To μόνο που νοιάζει τον Ben είναι να επιστρέψει... Τίποτα άλλο. Ούτε σχέδιο είχε ούτε τίποτα. Για πες τι θα έκανε αν δεν ερχόταν ο Locke; Απολύτος τίποτα... Δεν θα είχε καν ιδέα για την Hawking... To μόνο που έκανε 3 χρονάκια ήταν να παρακολουθεί τους 6... Και νομίζω αυτό θα μάθουμε και στο centric επεισόδιο του...
Και είμαι και πολύ περίεργος να δω τι υποδοχή θα έχει στο νησί από τους μέχρι πρότσφατα "δικούς" του...
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 2:38 pm | |
| Taso μετά από αυτά συνεχίζεις να υποστηρίζεις ότι ο Ben είχε σχέδιο;;; - Σπόιλερ:
Νομίζω ότι ο Ben ήταν ξεκάθαρος σε αυτό. Παρακολουθούσε τους Ο6 και περίμενε, όπως παρακολουθούσε ο Charles την Τυνησία και περίμενε...Αν και ο πονηρός ενώ ήξερε πως ο Ben ήταν εκτός, τα είπε ωραία στον John και έμαθε αυτά που ήθελε... Και σίγουρα η τελευταία σκηνή έδειξε πως τον σκότωσε όταν έμαθε αυτά που ήθελε...Ίσως μετά να έμαθε από την Hawkings την πραγματική του σπουδαιότητα. Αν και εγώ θα διατηρήσω την ελπίδα μου ότι τον σκότωσε γιατί έπρεπε να πεθάνει αλλά δεν έπρεπε να αυτοκτονήσει
| |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 3296 Τόπος : Στο 1 μέτρο από τον Ben Registration date : 04/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 2:55 pm | |
| Είπα εγώ ότι δεν περίμενε ρε παιδιά? - Σπόιλερ:
Σαφώς και περίμενε, να του στείλουν τον Λοκ!!! Αλλιώς, με το Νησί να πηγαίνει πέρα δώθε, πως θα επέστρεφε?
Cypher, τι σόι ψυχολογία είναι αυτή? τσατίστηκε και τον σκότωσε? και δεν έδεινε μια κλωτσιά, μια ώρα αρχίτερα το τραπέζι? Σαφώς και ξέρει ότι ο Λοκ στο Νησί θα είναι ζωντανός. Ξέχασες ότι με το βλέμμα του το είχε πει και στον τζακ? λες να μην ξέρει τι συμβαίνει ΄΄σπίτι του΄΄.
Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι περίμενε να μάθει από τον Λοκ για την κ. Χόκινς? Σας είπα ότι η υπόθεση με την Χόκινς μου βρωμάει.
Και τι θα κάνει ρε παιδιά εάν επιστρέψει ΄΄μόνος του΄΄? Η λογική λέέι ότι εάν θέλει να καταφέρει κάτι, πρέπει οπωσδήποτε να έχει την συμπαράσταση του Ρίτσαρντ.
Πείτε μου τώρα και κάτι άλλο. Είναι το ίδιο σημείο ΄΄εξόδου΄΄ του Λοκ με τον Μπεν? Τότε με τον Μπεν, ούτε κάμερες είδαμε, ούτε κολώνες, ούτε τίποτα.
Ξιφ, έχεις δίκαιο. Έπρεπε να τον σκοτώσει. Όχι να αυτοκτονήσει. προς το παρών το ΄΄ψάχνω΄΄ το θέμα αυτό. Μόλις είμαι σίγουρος για τον λόγο θα τον αναφέρω. Πάντως έχει να κάνει με το Νησί.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την xifomaxos στις Πεμ Φεβ 26, 2009 3:12 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : spoiler tags) | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:08 pm | |
| - Σπόιλερ:
- tasoskratos έγραψε:
Cypher, τι σόι ψυχολογία είναι αυτή? τσατίστηκε και τον σκότωσε? και δεν έδεινε μια κλωτσιά, μια ώρα αρχίτερα το τραπέζι?
Όχι βέβαια... Τον χρειαζόταν να μάθει γιατί είναι έκτός νησιού. Τι του είπε ο Richard. Είχε ένα κάρο ερωτήσεις να τον ρωτήσει... Όταν όμως έμαθε πως θα επιστρέψει στο νησί του ήταν πλέον άχρηστος. Αυτό περίμενε να ακούσει. - Παράθεση :
Σαφώς και ξέρει ότι ο Λοκ στο Νησί θα είναι ζωντανός. Ξέχασες ότι με το βλέμμα του το είχε πει και στον τζακ? λες να μην ξέρει τι συμβαίνει ΄΄σπίτι του΄΄.
Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι περίμενε να μάθει από τον Λοκ για την κ. Χόκινς? Σας είπα ότι η υπόθεση με την Χόκινς μου βρωμάει.
Και φυσικά δεν το γνώριζε. Θυμάσαι ποτέ έγινε αυτό που λές; Μετά τον θάνατο του Locke. Όταν ο Ben προφανώς συνάντησε την Hawking και άκουσε κάποια πράγματα... Όπως και να έχει νομίζω δεν θα αργήσουμε να μάθουμε ποιός έχει δίκαιο... - Παράθεση :
Πείτε μου τώρα και κάτι άλλο. Είναι το ίδιο σημείο ΄΄εξόδου΄΄ του Λοκ με τον Μπεν? Τότε με τον Μπεν, ούτε κάμερες είδαμε, ούτε κολώνες, ούτε τίποτα.
Νομίζω είναι μέσα στην ίδια "περίμετρο" Απλά ο Ben θα συνάντησε αργότερα τις κάμερες... Πρέπει να είναι και βαθιά μέσα στην έρημο... Μισή μέρα τους πήρε να έρθουν να τον μαζέψουν...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την xifomaxos στις Πεμ Φεβ 26, 2009 3:13 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : spoiler tags) | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:21 pm | |
| Τασο η ψυχολογία του Ben όταν χάνει την ψυχραιμία του είναι γνωστή....Κάνει σαν παιδάκι με θανατηφόρα ένστικτα...Και δικαιολογημένα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έπεισε τον John να μην αυτοκτονήσει για να τον χρησιμοποιήσει αλλά μόλις έμαθε αυτό που ήθελε δεν του χρειαζόταν πια, ή ακόμα χειρότερα ήθελε να πάρει τη θέση του.... Εγώ φυσικά δεν θα το υποστηρίξω αυτό καθότι έχουμε και μια αδυναμία στον Benji...και αργότερα θα προσθέσω θρησκευτικά επιχειρήματα Προφανώς ο Charles παρακολουθούσε χρόνια την περιοχή, ίσως να ήταν δικοί του οι τύποι με τα άλογα που καθάρισε ο Βen και μετά από αυτό να αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα. Το θέμα είναι ξέρει ο Ben ότι στο νησί ο John θα αναστηθεί και έτσι τον σκοτώνει έχοντας ως απώτερο σκοπό κάτι καλό ή απλά του τη βιδώνει και τον πνίγει από τη ζήλια του; edit: μια και φτάσαμε στην 2η σελίδα δεν χρειάζονται τα spoiler tags από εδώ και πέρα... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:25 pm | |
| - Παράθεση :
- ή ακόμα χειρότερα ήθελε να πάρει τη θέση του....
Ποιά θέση του ρε φιλινάδα? Δεν κατάλαβα. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:33 pm | |
| Yποτίθεται πως αν κατάφερνε ο John να συγκεντρώσει και τους 6 θα επέστρεφε μαζί τους στο νησί. Ο Ben δεν χρειαζόταν... Ενώ τώρα τους μαζεύει ο Ben και πάει μαζί τους πίσω... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:50 pm | |
| - Παράθεση :
- Ενώ τώρα τους μαζεύει ο Ben και πάει μαζί τους πίσω...
και ποιός θα έκανε τον πεθαμένο? ΄΄Πρέπει να πεθάνεις John Lock΄΄ του λένε Ρίτσαρντ & Κρίστιαν. ΄΄Δεν πρόκειται να αφήσω να γίνει κάτι τέτοιο΄΄ του λέει ο Widmore. Εσύ τι καταλαβαίνεις? | |
|
| |
Achara Jack's Thai girl
Αριθμός μηνυμάτων : 2875 Ηλικία : 37 Τόπος : Phuket, Thailand Registration date : 21/07/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 3:56 pm | |
| Ναι αλλα ο Ριτσαρντ ειπε οτι επρεπε να πεθανει επισης η χοκινς ειπε ξεκαθαρα ποιος ειναι ο ρολος του Λοκ Εγω τελικα πιστευω οτι ο Μπεν σκοτωσε τον Λοκ ειτε επειδη εμαθε πως να γυρισει πισω ειτε γιατι νευριασε συνειδητοποιωντας οτι ο Λοκ ξερει πολλα και η αποστολ του ειναι πιο σημαντικη απο του ιδιου. Απο την αλλη, θα υποβαθμιζαμε το λοστ απιστευτα αν λεγαμε οτι ενας χαρακτηρας κινει τα νηματα. Δεν ειναι one man show σε καμια περιπτωση. Ειναι λιγο τραβιγμενο ο Μπεν να εχει φτιαξει σχεδιο με εναλλακτικες αλα michael scofield .Ουτε φυσικα ο Λοκ ειναι ο σωτηρας,ουτε φυσικα ο Τζακ.Ακομα και το οτι η ουσια του Λοστ ειναι διαμαχη αναμεσα σε Τσαρλς και Μπεν παλι υποβαθμιζει τη σειρα.Μαλλον εινια κατι πανω απο αυτο.
Λιγο ασχετο με το παραπανω, οταν ο Τσαρλς ειπε οτι για 30 χρονια ζουσαν ειρηνικα σημαιινει οτι εζησε στο νησι για 30 χρονια η οτι γενικα οι others ζουσαν ετσι? Πολυ περιεργο αυτο που ειπε. Γιατι ο Μπεν δεν ηταν αυτος που εφερε την νταρμα και με αυτους μονο ειρηνικα που δε ζουσαν. Αλλα ουτε και το 1954 ζουσαν ειρηνικα τωρα που το σκεφτομ αι. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 4:01 pm | |
| Γιατί μπερδεύτηκα με αυτά που έγραψες? Τον εξόρισε τον Widmore! Πολύ θέλω να το δω αυτό. Πιό πολύ όμως θέλω να δω το γιατί έφυγε η Χόκινς, εάν όντως είναι η μικρή Έλλη. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 4:02 pm | |
| Είπε ότι για 3,5 δεκαετίες ζούσαν ειρηνικά και προστάτευαν το νησί...Αυτό από το 1954 μας φέρνει στο 1990 στην εποχή του Purge...Μάλλον αυτός το διέταξε το Purge...και μετά με κάποιο τρόπο βρέθηκε εκτός. Αν και δε νομίζω εκείνη την εποχή ο Ben να είχε τόση δύναμη ανάμεσα στους Others, μάλλον ο Richard αποφάσιζε, για τον οποίο κανείς δε λέει τίποτα... taso στο blog έχει μια ωραία συνέντευξη της Hawking για εσένα που διαβάζεις spoiler | |
|
| |
Achara Jack's Thai girl
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 4:06 pm | |
| χμμ makes sense! και μετα το purge θα εβαλε τον Καρολο να μετακινησει το νησι και εξω απ την πορτα!Εξου και τα κρακερακια 15ετιας που βρηκε ο Hurley κοντα στον orchid. Τασο που μπερδευτικες? | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 4:22 pm | |
| Η λογική λέει μετά το Purge αλλά οι χρονολογίες δεν ταιριάζουν... Σύμφωνα με τον Miles o Widmore έψαχνε το νησί για 20χρόνια...
Αυτό μας πάει μέσα του 80 όταν μεσουρανούσε η Darma...
Επίσης αν θεωρήσουμε πως έφυγε τότε, κολλάει και η ιστορία του TLE που φέρνει τον Widmore να έχει πάρε δώσε με την Dharma. Πιθανόν με το που εφυγε να πήγε στον Hanso και σαν πρώην αρχηγός των Others να του έδωσε πληροφορίες για αυτούς...
Επίσης δεν κολλάει και το "ζούσαμε ειρηνικά" (Ξέρουμε πως υπήρχε διαμάχη ανάμεσα σε Others/Dharma) εκτός αν είχε κάποιες υπόγειες συναλλαγές με την Dharma και γι' αυτό τον σούταρε ο Richard μόλις βρήκε τον Ben... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 6:25 pm | |
| Τα χαρτιά που κοιτάει ο Ceasar στην Hydra είναι ίδια με αυτά του Faraday, στο τέλος μάλιστα στο ντοσιε με το λογότυπο της Dharma φαίνονται οι οδηγίες λειτουργίας του μηχανήματος του Faraday στην Οξφόρδη... Αν πιστέψουμε τον Walt, οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί με τον John δε θέλουν το καλό του (και δεν συμπεριλαμβάνω τον Ben σε αυτούς ) | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 7:20 pm | |
| - Παράθεση :
- Αν πιστέψουμε τον Walt, οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί με τον John δε θέλουν το καλό του
Το δυστήχημα στην όλη ιστορία είναι ότι κανείς δεν θέλει το καλό του Λοκ. Μπορεί να είμαστε του Μπεν αλλά η συμπάθεια μας στον Λοκ δεν λείπει (νομίζω ότι μιλάω εκ μέρος όλων των φανατικών του Αρχηγού). Εγώ τουλάχιστον δεν μπορω να τον συγκρίνω, ούτε με τον Γουίντμιορ, ούτε βέβαια με τον Μπεν. Αυτοί είναι άλλου είδους άνθρωποι. Μοιάζουν εξάλλου. Είναι αδίστακτοι κλπ κλπ. Συμφωνώ ότι υπάρχει μια συπάθεια του Νησιού στον Τζον Λοκ. Τέτοιους ανθρώπους θέλει να έχει. Αγνούς. Ο Λοκ από την αρχή εκτίμησε το δώρο που του έκανε το Νησί. Πίστεψε, αλλά έως εκεί. Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν κάνουν για Αρχηγοί. Τι να κάνουμε τώρα? Καθείς στο είδος του. Ο Λοκ λοιπόν ήταν το εύκολο θύμα για όλους. Και τον εκμεταλεύτηκαν. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωή? Διάβασα την συνέντευξη της κ. Χόκινς και κάπως ανέβηκε η ψυχολογία μου. Από αυτά που λέει συμπεραίνω ότι δεν μας είπε την πλήρη αλήθεια. Αυτό δα έλειπε. Θα περιμένω. Αργότερα θα κάτσω να ξαναδώ το επεισόδιο, πιο χαλαρά αυτή την φορά. Φαντάζομαι και εσείς, την 2η φορά το βλέπεται με άλλο μάτι, χωρίς την ένταση της αναμονής. Μπορεί να βγάλουμε άλλου είδους ΄΄λαγούς΄΄. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 8:12 pm | |
| - tasoskratos έγραψε:
Μπορεί να είμαστε του Μπεν αλλά η συμπάθεια μας στον Λοκ δεν λείπει (νομίζω ότι μιλάω εκ μέρος όλων των φανατικών του Αρχηγού).
Όχι εκ μέρους μου πάντως Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα, πάντα με εκνεύριζε, μου έβγαζε τον κακό μου εαυτό. Πιστεύω πως ακόμα και τώρα δεν θα είναι ο ηγέτης που περιμένουμε...Ο ρόλος του δεν είναι να ηγηθεί, είναι κάτι άλλο, ίσως κάτι πιο πνευματικό. Πάντως μου αρέσει που σε ένα Locke centric επεισόδιο μιλάμε για τον Ben περισσότερο Μichael Emerson | |
|
| |
achilleasLost4ever Dr. Lost Special Member
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 38 Τόπος : Πάτρα Registration date : 02/06/2008
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 8:43 pm | |
| Ξιφ...δεν σχολίασες το ντύσιμο του Μπεν...σακάκι κλπ... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 8:50 pm | |
| - Παράθεση :
- Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα, πάντα με εκνεύριζε, μου έβγαζε τον κακό μου εαυτό
Ποιός σε τσάτισε βρε φιλινάδα? Εγώ απλά δικαιολογώ την έπαρση του Λοκ. Ξέρεις τι είναι να σε έχουνμια ζωή στην ΄΄σφαλιάρα΄΄ και ξαφνικά από το πουθενά να νοιπωσεις πως είσαι κάτι και εσύ? Τον λυπήθηκα δε την στιγμή που παραδέχτηκε ότι είναι ένας αποτυχημένος. Από την άλλη τω΄ρα, ο Λοκ ήταν απλά ένα εμπόδιο για τον Μπεν. Ενα εμπόδιο που το έβαλε ο Γουίντμορ μες' στα πόδια του. Το θέμα είναι ότι το εμπόδιο άρχισε να γίνεται απειλητικό ως προς το ότι φαίνεται ότι ξεγελάστηκε και ο Τζέικομπ. - Παράθεση :
- Ο ρόλος του δεν είναι να ηγηθεί, είναι κάτι άλλο, ίσως κάτι πιο πνευματικό.
Συμφωνούμε απόλυτα. Για ηγέτης δεν κάνει, είναι ξεκάθαρο. Θα μπορούσε όμως και προς τα εκεί πάει πλέον, μια αποστολή πιο πνευματική. Προς το παρόν, τον χρειάζεται ο Μπεν. Τελικά, όπως αποδείχτηκε από τον Γουίντμορ, οι Losties επηρεάζουν το παρελθόν του Νησιού άρα, τους χρειάζεται ο Μπεν. Μετά δεν ξέρω τι μπορεί να τους κάνει Σήμερα έγινε ξεκάθαρο και ποιοί είναι οι 2 αντίπαλοι. Αυτό που λέγαμε δηλαδή. Φαντάζομαι πως, με κάποιο τρόπο και με τον Λοκ νεκρό, ο Γουίντμορ κατάφερε και έστειλε ΄΄τους δικούς του ανθρώπους΄΄ στο Νησί, οι οποίοι θα δούμε το πως θα τον χρησιμεύσουν. Μια απλή σκέψη. Διχόνια. | |
|
| |
Achara Jack's Thai girl
| Θέμα: Απ: Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham Πεμ Φεβ 26, 2009 8:53 pm | |
| Πιστευω οτι ο Μπεν, Τζακ ,Λοκ εκπροσωπουν διαφορετικα ειδη ηγεσιας.
Ο Μπεν ειναι ο εξουσιαστης, ο μοναρχης,που κανει οτι θελει αυτος.Μπορεις να βασιστεις πανω αν και μονο αν εχεις κοινα συμφεροντα μαζι του.
Ο Τζακ κινειται με βαση τον ανθρωπο.Οτι και να κανει το κινητρο του ειναι να βοηθησει τους ανθρωπους.Πιστευει σε οτι ο ανθρωπος μπορει να εξηγησει,γι αυτο ειανι ανθρωπος της λογικης.
Ο Λοκ,οπως λεει η ξιφ,ειναι κατι τελειως πνευματικο.Πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη (νησι, μοιρα whatever) και κινειταιμα βαση την πιστη του αυτη. Τη βαζει πανω απο τους ανθρωπους γι αυτο και πολλες φορες αποδεχεται τον θανατο τουςς ως θυσια(πχ Μπουν)
οποτε δεν εχει και πολυ νοημα η ερωτηση ποιος ειναι καλυτερος για αρχηγος. Εξαρταται ποια ειναι η αποστολη και το εργο που πρεπει να επιτελεσει.
Επειδη ομως εχουμε συνδεσει τον αρχηγο με την οξειδερκεια και την εξουσια μας φαινεται οτι ο Μπεν ειναι ο πλεον καταλληλος. Αυτο θελει ομως το νησι? Εναν αρχηγο ανεξαρτητο?ΠΟυ να αμφισβιτει και καμια φορα? που να κανει του κεφαλιου του καμια φορα?που να ΜΠΟΡΕΙ να κανει και του κεφαλιου του?
Δεν ξερω.Ο Λοκ ειναι μια χαρα για το νησι. Οτι του πεις κανει. Αν ο ριτσαρντ η ο Τζεικομπ εχουν καποιο εργο η αποστολη να αναθεσουν σε καποιον,ο καλυτερος ειναι ο Λοκ γιατι ειναι ο μονος που μπορει (επειδη ειναι ευκολοπιστος και βλακας) να εκτελει εντολες κατα γραμμα. | |
|
| |
| Lost 5x07 - The Life and Death of Jeremy Bentham | |
|